ТИБЕТ и НЕПАЛГарантирано пътуване – индивидуални дати

З= Закуска О = Обяд В= Вечеря

Ден 1: Пекин

След пристигане в Пекин и кратки визови формалности, трансфер до хотела. Следобед се насладете на приятна разходка до площад Тянанмън, най-големият площад в света. Оттук можете да видите Мавзолеят на Мао, Великата зала на народа, Историческият музей и Портата на Небесния мир. Вечерята е с Патица по Пекински  (В)

 Ден 2: С Влак –  Пекин – Лхаса

Сутринта по шосе до Великата стена в Мутиняу. Този маршрут води на  100 км североизточно от града и не е много натоварен. Единствената видима структура, която се вижда от луната по продължение на 6000 км по северната граница до Монголия. „Не е истински герой, който не се е издигнал до Великата стена“, тази народна мъдрост свидетелства за голямото уважение, което китайците дават на тази постройка. Имаме много време да се разхождаме по тази широка, частично стръмна част на стената, и може би също така да се свържем с китайските посетители. Следобед се връщаме в Пекин – в стария град. Тук има достатъчно време, за да се разхождате, да седите в кафе и да се наслаждавате на живота. Вечерта –  трансфер за  влака в 21.30 първа класа, за да ви отведе в Лхаса (4-местно спално купе ). (З / О)

Ден 3: На влака

Над Голмуд пътуването продължава по по-широките отворени пространства „Kekexili“ на платото Qinghai – Тибет, със средна надморска височина над 4000 метра. Когато пресичате склоновете  на планината Кунлун, могат да се видят ледниците, които блестят на слънцето. Високопланинският проход Kunlun 4,837 метра се пресича и се преминава по първият мост Янгсти. Мястото, от което започват трите големи реки в Китай, може да се види от Янгст, Хуанге и Ланканг. Много от големите реки на Китай и Югоизточна Азия извират на високото плато Qinghai – Тибет. Пътуването продължава по планинския масив Nyainqentangra Shan, който включва няколко планински гиганта с височина над 7 000 метра. Накрая, преминавате 5200 метра високия Chogtse.

 Ден 4: Пристигане в Лхаса

Пристигане в Лхаса в 20.58 часа. Трансфер до хотела.

Ден 5: Лхаса

Насладете се на великолепието на двореца Потала, зимната резиденция на Далай Лама от 1643 г. насам. 15 000 колони носят тавана на повече от 750 зали. Гледайте предаността на ледниците на Тибет в манастира Jokhang в сърцето на стария град. Разходете се по Barkhor, оживената пътека за поклонение в най-старата част на града, която заобикаля храма Jokhang. След това ще видите манастира Рамоче, наречен още малък Джокханг. (З / О)

Ден 6: Лхаса – Гиандже

По шосе през езерото Ямдрок до Гинтсе. Малкият, оживен град се намира на 3900 м надморска височина. След пристигането си в Гиансе, най-добре запазеният град в Тибет, ще посетите манастира Palkhor, над който се извисяват Залата Tsuglagkhang и Kumbum Choerten, който е свидетел на войни и революции от 15 век. 32-метровата кумбума, ступата на 100 000-те мотива на Буда, е картина на ламаистичния пантеон: символично премества будисткия път на спасение към Нирвана. Отидете до върха на крепостта или посетете ресторантите и магазините на главната улица. Опитайте Момос, това са тестени ечемичени понички с плънка от месо или зеленчуци. (З / О)

Ден 7: Гиансе – Шигатце

Шигаце се намира на 4000 метра над морското равнище, последвано от посещение на манастира Ташилхунпо. Той е един от най-важните манастири и паметници на Тибет и е резиденцията на Панчен Лама, вторият най-важен религиозен човек след Далай Лама. Нощувка в хотел Shigatse (3 *). (З / О)

Ден 8: Шигаце – Тингри

По шосе до Тенгри, и посещение на 900-годишния манастир Sakya. През XIII век е център на религиозния живот. Будистките писания документират това. Продължавате към Tingri. (З / О)

Ден 9: По шосе Xegar – Mt. Еверест – Xegar

По шосе до Mt. Еверест. Днес достигате най-високата точка 5250 м на пътуването при  Румбукския манастир, откъдето можете да се насладите най-добре на най-високата планина в света (8444,43 м). Тези, които все още са в добра кондиция, дори могат да се изкачат на планината до първия базов лагер на Еверест. (З / О/ В)

Ден 10: Тингри – Джангму

Цял ден пътуване през типичния тибетски пейзаж. Следва прохода Nielamu (3800 м), откъдето можете да се насладите на спираща дъха гледка към планинския масив на Хималаите. Zhangmu (тибетски: Хаса) е най-важната търговска граница между Непал и Тибет след затварянето на китайската / индийската граница на Гангток (Сиким). (З / О)

Ден 11: Карам Джангму – Катманду

От Джангму, пътят води до границата между Тибет (Кодари) и Непал. Преминете границата и продължете до Катманду (З)

Ден 12: Катманду

Днес ще посетим град Катманду. Разходете се по Тамел. От Тамел отидете на площад Дърбар (Temple Square). Вижте също храма Pashupatinath и храма Swayambunath. „Дърбар“ означава дворец. В този площад има много стари сгради като храмове и старинният кралски дворец Хануман Dhoka. Тук е и красиво резбованатаата дървена къща на Кумари (живата богиня). Swayambunath е най-старият будистки храм в долината Катманду. Храмът се нарича Храм на привързаността, тъй като храмът е обитаван и от много маймуни (З / О).

Ден 13 – Отпътуване за Европа

По време на деня и трансфер до летището и заминаване до Европа (З)
category

2 persons

3-5 people

6-9 people

Events Comfort Superior Comfort Superior Comfort Superior
Dec. Jan. Feb.

 1970

1910 

 1650

 1700

 1430

 1480

Apr. May. Jun. Sep. October

   1990

2100 

  1750 

  1800 

  1510 

  1560 

March Jul. Aug. Nov.

   1930

1970

 1600

 1750

 1470

 1520

Доплащане за сам. стая

 330

400 

380 

450 

380 

450 

Цена на човек в Евро при настаняване в двойна стая, за самостоятелна стая се доплаща

Направете запитване