Мумбай – Аурангабад – Делхи – Агра-Джайпур – Мумбай 08 нощи / 09 дни

Пещерите на Аджанта и Елора

AJANTA ELLORA CAVE TOURS

Ден 01 / Пристигане в Мумбай

Пристигане в Мумбай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотела. Свободен ден. Нощувка в Мумбай.

Ден 02 / Мумбай – забележителности

Закуска в хотела и запознаване със забележителностите на Мумбай. Паркът Неру и Висящите градини, разположени на склоновете на Малабар, предлагат изглед към Марина драйв и плажа Чоупати, Музея на Принца на Уелс, Мани Бхаван, Дхоби гхат, Портата на Индия, и преминаваме покрай Крауфорд маркет, Марина драйв и Фонтанът Флора. Нощувка в Мумбай.

Ден 03 / Мумбай – Аурангабад

Трансфер до летището за полет до Аурангабад. Пристигане и транфер до хотела. Нощувка в Аурангабад.

Ден 04 / Аурангабад – Аджанта – Елора

След закуската се се отправяме за пещерите на Аджанта и Елора. Пещерите Аджанта са на 106 км от Аурангабад и датират от 2-ри век пр. Хр. Тридесетте скални пещери са украсени с будистки скулптури и фрески и представят в епична форма религиозния и светския живот в течение на осем века. Пещерите Елора (29 км) са 34 скални светилища, представящи Будистко, Хиндуистко и Джайнистко изкуство, датиращи от 4-ти до 9-ти век след Хр. Най-удивителното измежду тях е КайлашТемпъл – което е трябвало да изобрази небесното жилище на Бог Шива – Кайлаш е най-добрия пример за сливане в едно на пещерната и надземната архитектура. Нощувка в Аурангабад.

Ден 05 / Аурангабад – Делхи

След закуска – трансфер до летището за полет до Делхи. Пристигане в Делхи и разглеждане забележителности на Ню Делхи посещение на Кутуб Минар, Портата на Индия, Президентството, Мемориала на Махатма Ганди, Храмът Бирла, и Стария Делхи – включва Джама Масджид, Червения форт. Нощувка в Делхи.

Ден 06 /Делхи – Агра

Рано сутринта отпътуваме за града на Тадж Махал – Агра, пристигане след около 4 часа и трансфер до хотела. Следобед посещаваме Агра Форт, прочутия Тадж Махал, запознаване с Агра и наследството на занаятите и на пазарите и. Нощувка в Агра.

Ден 07 / Агра – Джайпур

След закуска – пътуваме до Джайпур– загадъчния „розов град” на пустинята, наречен така на Джай Сингх, махараджа на Джайпур. Откриваме Фатехпур Сикри по пътя. След пристигането в Джайпур – настаняване в хотела. Нощувка в Джайпур.

Ден 08/ Джайпур

След късна закуска – посещение на великолепния Амбер Форт, Сити Палас, Хава Махал – Двореца на ветровете. Вечерта е свободна за запознавание с Джайпур – Розовия град, и пазарите и магазините му. Нощувка в Джайпур.

Ден 09/ Джайпур – Мумбай – отпътуване

Трансфер до летището за полет до Мумбай. Пристигане в Мумбай и трансфер до Международното летище за полет към дома. Край на тура.

Направете запитване